Posts

Showing posts from February, 2016

G-Shock Date

Image
Kalau tak sayang, tak ada maknanya aku nak tunggu budak ni semata. Dah laa mengade, manja geram aku. Ini laa dia "kawan" aku. Nak dekat dua tahun "berkawan" dengan dia ni. Macam-macam dah lalui, acewahhh. Takda laa biasa-biasa je laa. Standard laa kannn relationship yang macam kteorang ni hubungan tanpa status. Pepandai kau laa nak tahu kau tu siapa bagi dia. Hm
Sebenarnya aku suka lagi relationship macam ni tapi.. orang cakap tak bagus sangat macam ni. Sebab dia atau aku masih bebas nak "berkawan" dengan sesiapa pun. Nampak macam tak fair kan? Kalau salah sorang je daripada kteorg yang setia dan menganggap benda tu serius mesti macam kecian kan. Macam aku laa kot, hahaha. Padan muka aku, nak sangat hubungan tanpa status. Kononnya, masing-masing faham sendiri laa. Bagi aku, dah aku suka sorang tu.. aku suka dia sorang je. Kalau dah sayang lagi laa. Nak suruh aku lupa? huh. Walaupun aku cuba untuk rebound relationship dengan orang lain memang susahlah. Keci…

Tips : Tabung Hijau

Image
Hai, hari ini aku nak bercakap pasal tabung hijau. Korang suka menabung tak? Kalau aku dulu memang kuat menabung. Dan sampai orang gelarkan aku ni kedekut korang tahu, haha. Masa sekolah dulu kawan-kawan ajak makan kepci pon aku berkira. Aku sanggup beri fries dia je semata-mata nak teman kawan aku makan kepci, hahaha. Apa teruk sangat aku punya tahap berjimat aku. Kawan aku pun tengok aku macam kesian je dia pun bagilah rasa sikit kepci diorang. Cukuplah sekadar aku merasa walaupun aku tak beli.
Okay, now aku nak cakap pasal tabung hijau. Kau tahu apa itu tabung hijau? Tabung yang kau hanya menyimpan RM5 sahaja. Maksudnya setiap kali kau berbelanja dan dapat baki RM5 sekeping kau kena cepat-cepat asingkan duit itu dari dompet kau. Sebab apa kena buat demikian?
1- Kau akan terlupa  2- Kau akan terbelanja 3- Kau akan terbagi duit RM5 sekeping kau tu sewaktu kau membuat pembayaran. Kadang-kadang orang akan tanya kau, eh ada duit kecil tak? Kau pun tengok dompet kau then kau nampak duit RM5 …

Hobi : Deco Planner

Image
Hai, hari ni aku nak cakap pasal planner lagi. Aku memang gila dengan planner yang diorang deco bagai nak gila dengan aku-aku pun nak gila tengok. Dan aku paling pantang kalau pergi DIY or DAISO kedai yang jual benda-benda yang comel lagi murah. Sumpah aku boleh gila, hahaha. 
Bila aku gila, duit aku pun habis gila hahaha apa ni semua nak gila-gila. Serius weh, mata aku pantang nampak benda yang comel. Ibu aku marah kot aku bazir kat benda-benda macam tu. Bukan aku sorang je gila dengan adik aku pun gila. Aku yang gila ajar dia membazir dekat benda-benda yang comel. Kalau dia beli bolehlah aku share barang yang dia beli. Kat situ aku dah boleh jimat, kahkah.
Entah kenapa aku beli kertas-kertas ni. Memang rajin sangat aku nak deco planner aku. Tape tu serius comel tu yang aku beli. Puluh ringgit jugak laa aku habis dekat DIY jew, hewhew. Teruk betei.
Ini laa aku deco planner aku. Aku ni taklah kreatif mana tapi boleh ahh, hahaha *perasan*
Buat masa ini sampai sini aku deco. Penat juga nak …

Segmen Pencarian Bloglist 2016 by LE.JH

Image
First time seumur hidup aku join segmen-segmen macam ni dan yang penting segmen ini paling senang gila nak join. So, tak rugi. Last nak join adalah hari ni 08/02/2016, 11:59 PM. Alhamdulillah, masih sempat lagi aku nak join ni.
Korang yang nak join, just KLIK banner yang comel dekat atas ni okay? Good Luck u'olls :D

Tipu 01 : Dua Tahun

Image
"Kau okay?"
"Tak. Aku tak okay"

"Kenapa?"
"Sebab dia"

"Kenapa dengan dia?"
"Dia tipu aku selama dua tahun ni"

"Apa yang dia tipu?"
"...banyak"

"Cuba cerita"
"Malas"

"Hmm"
"Bodohkan aku?"

"Kenapa pula?"
"Sebab aku percayakan dia selama ni"

"Bukan salah kau pun"
(senyap)

"Dia yang buat kau percayakan dia"
"Hm entahlah"



Teman Tapi Mesra

Image
Assalamualaikum,
Hai sudah lama aku tidak mengupdate, adehhh mana kata-kata janji manisku terhadapmu haha. Okay stop sudah mengarut tu. Mari kita teruskan. Apa yang korang tahu dengan term untuk "Teman Tapi Mesra" ni atau lebih dikenali sebagai TTM secara ringkasnya. Korang rasa teman tapi mesra ni sama ke dengan "SKANDAL"? Bagi aku dan mengikut pandangan aku TTM dengan skandal adalah satu maksud yang berbeza.
TTM ini mungkin dikenali sebagai hubungan tanpa status terhadap dua pasangan berlainan jantina tetapi masing-masing masih single. Dan term untuk TTM ni "quite friendly" laa berbanding dengan SKANDAL, hoho. Maksud skandal dari fahaman aku pula, dua jantina yang salah seorang daripada mereka yang sudah mempunyai pasangan tapi masih berlaku curang dengan pasangan sedia ada. Kiranya skandal ni main "pasang-pasang" laa gittew.
Okay, mesti ramai yang pernah rasa TTM ni kan kan kan? Hubungan tanpa sebarang declaration as a partner or couple. Kebanya…