Posts

Showing posts from April, 2015

Tips : Kecilkan Peha : 30 Days Squat Challenge

Image
Hi
Sekarang ini ramai gadis-gadis gilakan "thigh gap" and yeah aku diantara gadis-gadis itu, hahaha. Boleh dikatakan trend sekaranglah. Memandangkan aku rasa diri aku dah gemuk dan lemak-lemak banyak dah berkumpul. So, aku workout dalam rumah je. Aku memang tak ada masa nak jogging and workout dekat luar sebab aku jenis yang malas nak keluar rumah, haha. Kalau nak keluar rumah aku perlukan teman, so mengade-ngade kan? Hee
Memang first try, kau akan sakit-sakit badan dan kaki. Tapi nak taknak kau kena teruskan juga. Bak kata omputeh "No PAIN, No GAIN" Haha. Percayalah sakit tu sekejap je, dua tiga hari lepas tu kau dah okay. Aku memula tu perghhh nak mencangkung pon seksa wehhh tapi lelama okay dah. 
Sekarang aku DAY 15 dalam squat challenge. Korang bila lagi nak mula? hihi
30 DAYS SQUAT CHALLENGE
Mula-mula aku ingat squat ni just untuk kecilkan peha je. Rupanya dia berfungsi untuk bentukkan dan bulatkan bontot opsss means punggung, hikhik. Lantaklah, aku teruskan jugak.